خرید پارچه بارانی




پارچه بارانی چیست؟

پارچه بارانی که پارچه ضد آب نیز گفته می‌شود و همانطور که از اسمش مشخص است، مخصوص مناطق بارانی و مرطوب است. این پارچه در برابر نفوذ آب، رطوبت و باد مقاوم است. انواع مختلفی از لحاظ جنس و کیفیت ساخت دارد.

تاریخچه پارچه بارانی

پارچه ضد آب توسط یک شیمیدان اسکاتلندی به نام چارلز مکینتاش اختراع شد. می‌توان گفت که به دلیل بارانی و مرطوب بودن اسکاتلند نیاز به این نوع پارچه برای محافظت در برابر رطوبت و باران احساس می‌شده است. بعدها توسط افراد دیگر انواع اقسام دیگر پارچه‌های بارانی و ضد آب با فرمولاسیون و جنس مختلف تولید شده است.

کاربرد پارچه بارانی

پارچه بارانی کاربردهای بسیاری در جای جای زندگی بشر داشته و دارد. از کاربردهای نظامی برای محافظت از تجهیزات و افراد در برابر رطوبت و آب و باد گرفته تا صنعت مد به کار گرفته می‌شود. کاپشن ها و کت های بارانی طرفداران زیادی دارند. این موضوع به خاطر است که دوام پارچه بارانی در مقابل سایش و پارگی زیاد است. همچنین زیبایی خاصی که بعد از دوخت لباس با این نوع پارچه ایجاد می‌شود در استفاده آن نقش زیادی دارد. نام پارچه خود گویای اهمیت آن است. پارچه ضد آب در شرایط آب و هوایی سخت مانند باران شدید یا رعد و برق مفید است. آب می تواند به بسیاری از پارچه ها آسیب برساند، بنابراین پارچه ضد آب به عنوان روکش برای محافظت در برابر خیس شدن ضروری است. علاوه بر این، پارچه به طور گسترده ای در جنبه های نظامی، هوافضا و پزشکی استفاده می شود. کاپشن ها و کت های ضد آب تنفسی بسیار مد هستند. پارچه ضد آب همچنین در برابر رشد کپک و کپک مقاوم است. ماندگاری این پارچه ها بسیار عالی است. در برابر سایش و پارگی مقاوم است و هیچ گونه نگرانی در مورد شستشو، خشک شدن و جمع شدن وجود ندارد.

از کاربردهای این پارچه در زمینه پوشاک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاپشن
  • پالتو
  • پانچو
  • کت بادگیر
  • لباس های ورزشی مختلف که نیاز به پارچه های ضد آب دارند

همچنین سایر کاربردهای پارچه ضد آب عبارتند از:

  • سایه بان
  • محافظ تشک/بالش
  • چادر مسافرتی
  • بادبادک
  • کیسه حمل و نقل
  • رومیزی
  • پارچه پیک نیک
  • پیشبند کودک

انواع پارچه ضد آب و بارانی

پارچه برزنتی

پارچه‌ای بسیار مستحکم، مقاوم و ضد آب است. همچنین در برابر گرمای زیاد نیز مقاوم است و به همین دلیل چادرهای مسافرتی، نظامی و ... را از این پارچه تولید می‌کنند. در تولید این پارچه بیشتر از ظاهر به کیفیت آن توجه می‌شود.

پارچه شمعی

از جنس نایلون و پلی استر است. پارچه شمعی به دلیل رنگ بندی و ظاهر زیبایش طرفداران زیادی دارد و از آن در دوخت انواع لباس‌های بارانی استفاده می‌شود. این پارچه نوعی پارچه برزنتی است. اما تفاوت آن با پارچه های برزنتی معروف و رایج در جنس آن است. پارچه های برزنتی را با نخ پنبه نیز تولید می‌کنند اما پارچه شمعی از جنس نایلون و پلی استر است.

پارچه چرم

پارچه چرم نیز نوعی پارچه ضد آب و ضد باران است. بدلیل جنس و رویه پارچه چرم، رطوبت و آب از آن عبور نمی‌کند.

پارچه میکرو

برخی از انواع پارچه میکرو خاصیت ضد آب و مقاوم در برابر رطوبت را دارند که می‌توان در دوخت لباس های بارانی و ضد آب از آن استفاده کرد.

لاتکس

لاتکس نوعی لاستیک طبیعی است که یک نوع پلمیر دارای حالت ارتجاعی است. دارای جنسی نرم است و بخاطر خاصیت ارتجاعی بسیار کشسان و مقاوم است که کاربردهای زیادی دارد. برای استفاده در ساخت دستکش های لاتکسی پزشکی تا انواع خاصی از لباس‌ها به کار می‌رود.

فصل پارچه های ضد آب

پارچه های ضد آب به دلیل کاربردهای مختلف در تمام طول سال در دسترس هستند. اما در زمینه لباس، بیشتر در فصول پربارش سال استفاده شده و در مناطقی که اکثرا آب و هوای ابری و بارانی حاکم است پرکاربرد و پرمصرف است.

نگهداری، شستشو و اتوکشی پارچه بارانی

شستشو

در هنگام شستشوی پارچه بارانی به هیچ وجه نباید از مواد نرم کننده و سفید کننده استفاده کرد. حتی از مواد و پودرهای شوینده عادی نیز نباید استفاده کرد. باید از مواد شوینده‌ای استفاده کرد که دارای PH خنثی باشد. به این نکته نیز توجه فرمایید که اگر به صورت دستی اقدام به شستشو می‌کنید باید به آرامی و احتیاط لباس را بشویید و اگر با ماشین لباس شویی این کار را انجام می‌دهید باید با دور ملایم اقدام به شستشو کنید.

خشک کردن

برای خشک کردن لباس بارانی نیز بهتر است آن را در معرض هوای آزاد قرار دهید. به دلیل اینکه این نوع پارچه‌ها از جنس نایلون و پلی استر هستند ممکن است با حرارت دادن زیاد تغییر حالت داده و دچار افت کیفیت و حتی تغییر ساختار شود.

اتو کردن

پارچه بارانی در مقابل چین و چروک مقاوم است و در صورتیکه دچار چروکیدگی شود با پوشیدن آن رفته رفته این چروک برطرف می‌شود. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید اتوی گرم شود زیرا پارچه از بین خواهد رفت. در صورت نیاز به اتو، آن را به خشکشویی های مجهز به دستگاه مخصوص اتوی پارچه های بارانی دهید.